Mengisahkan Adit (Irwanshah), seorang pemuda jujur dan rajin yang telah menerima surat wasiat arwah bapanya. Adit bakal mewarisi empayar perniagaan di Malaysia dan telah dipaksa berkahwin dengan anak kenalan ayahnya (Emelda) di Malaysia. Biarpun Adit sudah punya pilihan hati, iaitu Aira. Tetapi dia terpaksa akur dengan keputusan ayahnya itu demi mereliasikan impian ayahnya itu. Pelbagai rintangan dan dugaan harus dilalui untuk merealisasikan impian arwah bapanya.

Macam mana aira , adit dan emelda boleh kenal antara satu sama lain, sebabnya Adit telah terpilih untuk ke malaysia pertukaran pelajar dari indonesia ke malaysia. Adit telah terpilih. Dan bapak dan mamanya ya izinkan. Ada ceritanya disebalik itu. huhu Kiranya dari zaman sekolah, sampai dah berkerjaya dan berkeluarga.

Adit memang suka pada Aira, tapi Aira adalah anak orang gaji kepada ayah Emelda. So Aira nih menumpang duduk sama dengan Emelda. Emelda dan Aira ibarat adik beradik. Tapi emelda pulak yang perasan ingat Adit tuh suka kat dia. Tapi nak buat macam mana, pengorbanan terpaksa dilakukan oleh Aira. Setelah kahwin , barulah emelda tahu rahsia hubungan mereka. Tapi nak buat macam-mana. Tak berterus terang.. huhu

Malang tak berbau, ketika melahirkan anak adit, Emelda telah tidak dapat diselamatkan. Mak mertua memang marah sangat, sudah tidak mahu menerima lagi Adit dan cucunya itu datang ke malaysia. Dia memang ada datang ke malaysia nak jenguk mak mertua. Tapi yang keluar masa tuh mak mertua dia, memang dia kena halau lah jawabnya. Aku tak ingin! .

Jumlah Episod : 60 episod
TARIKH TAYANGAN : 14 Oktober 2017
HARI / MASA : Jumaat-Ahad, 9.00 malam
SIARAN : TV3 (Drama Eksklusif)
SKRIP : Zarihah Hassan, Nasir Sulaiman, Azidah Jaafar, Azmy Ariff, Shuhadatul Ain
PENGARAH : Eoon Shuhaini (Indonesia) / Omar Olly Alaydrus (Indonesia) / Zamri Zakaria (Malaysia).
TERBITAN : OrangeTree Production Sdn Bhd
PELAKON : Irwansyah, Janna Nick, Izara Aishah, Adi Putra, Sandrinna Michelle Skornicki, Kevin Andrean, Juliana Moechtar, Aleza Shadan, Zamarul Hisham, Tatiana Sivek, Cahya Kamila, Billy Boedjanger, Emma Maembong, Farouk Hussain, Fazlina Ahmad Daud, Tash Yong, Taib Zamannuri, Syaffiq Sahli.